Archive | February 2011

-Alhamdulillah-

Alhamdulillah, selesai dah hal ehwal rumah… Tinggal nak pack barang n pindah je…

N alhamdulillah jgak urusan hari ni berjalan dengan lancar n dengan tenang. Tak de rush-rush, tak de nak bengang-bengang, semua ok.

Kat sini saje je nak cakap, Continue reading

Advertisements

Penat oo pindah~

Alhamdulillah, I can cross out 1 of the things from my to-do list.

It’s 3:14 am now, but I can’t sleep (not that I haven’t tried to). I keep thinking of the things that I need to do.

Take note, to those still living with your parents, be grateful. You don’t know the hardships they’ve been through.

They have to tend to your needs, to your brothers and sisters, to themselves, to the car, the groceries, their work, their friends, your friends, their family, the house and sooo much more.

Who says finding a house n renting one is easy???

Oooo you have nooo idea =_=”

Continue reading

-The new GF- Fun~

Assalamu’alaikum ^_^

Asif sebab entry on GF ni lambat, asyik tertangguh je~

I bet y’all must’ve forgotten ’bout this topic—the agenda~ So, bleh la rujuk sini, or sini, or sini, or sini hehe untuk refresh skit.

So, this time, macam tajuk dia, I’d like to share my thoughts and what I’ve learned on FUN. \(^_^)/

Waa~ the first thing that comes into mind is having fun with close friends and family.

Playing games, going to parties, loads of laughing, forgetting your work, and above all, enjoying life. Right?

But what does having fun got to do with your mind being controlled?

Duh~ If we don’t have fun, then our lives will get boooring~

Typical answer, kan?

So how are we ‘really’ supposed to have fun???

Continue reading

Who ‘exactly’ are we missin?

ふうう~疲れた!忙しいなあ、今日は。

やるべき事はまだたくさんあるんだけど、ちょっと休憩する。

今月引っ越しする予定なんで、春休みなんに、休んでないわ~ >_<

こんなに大変って思わなかったけど。

家族に会いたくてさあ、もう我慢できなくて。

Rindunye kehadiran mereka. I miss you, really I do… T_T

n speaking of rindu-rindu nih, cube bace ni… It won’t take long I promise you 🙂

Continue reading

Hmm…

Dengan nama Allah Yang Pengasih dan Maha Penyayang.

Assalamu’alaikum…

2 hari dah saya tak hadap computer. 2 hari jgak saya terputus hubungan dengan dunia luar. 2 hari jgaklah saya tak call family. 2 hari jgaklah saya tak tengok news. 2 hari dah saya tak duduk rumah. 2 hari dah saya tak makan nasi—nasi jepun la~

Hmm… Dalam pada tu timbul macam-macam emosi.

Seronok, sedih, rindu, letih, lost… Tak terkata. Nak cakap pun, tak terkata, ni kan lagi kalau tulis…

Nape? Ada prob ke? Are you ok?

Takdelah… Tak de masalah pun…

Continue reading

From 1 to 2~Matang ke kita???

I was browsing through my old photos and look what I found~ 🙂

baju batch gen13 ^_^v

Macam tertanya-tanya plak, what are they doing now?

I know ada yang dah jadi isteri orang, ada yang dah buat praktikal, ada yang dah sewa rumah sendiri ulang-alik kerja—siap drive keta sendiri plak tu, ada plak yang tengah exam lagi—tengah sibuk belajar. 本当かどうか、分からない (hontou ka dou ka, wakaranai—betul ke tak, tak tau) sebab tu semua dengar dari mulut orang lain, so tak tahu kesahihannya. Pape pun, macam tak sangka kan, dah besar dah kita ni. Apa orang kata? Dah matured? haha…

Adakah dengan meningkatnya usia, kita akan lagi jadi matang? Bak kata kawan saya, tak tuan-tuan dan puan-puan. Tidak sama sekali.

Tapi, matang tu apa sebenarnya? Macam mana nak tau kita dah matang?

Continue reading

Kita ni adil ke?

Bismillahirrahmanirrahim…

Saya ingat nak share satu ayat lah~ I guess it’s kinda important, not just for me, but for everyone.

You know how people usually say, “Don’t judge a person on what he did but, judge him base on his teachings”?

Well, to me, benda ni sangat betul. Kita tak boleh nak tengok orang tu or judge them sebab benda-benda yang mereka buat or dah buat. Sebaliknya, kita patut dengar teguran, nasihat atau perkara baik yang dia sampaikan. Tapi, sebagai seorang muslim, kita tak boleh nak follow ‘teori’ ni 100%. And I guess it goes for non-muslims too.

Sebab Continue reading