Archive | March 2011

~Membebel-bebel~haih~

Assalamu’alaikum n salam sejahtera semua..

Dah balik rumah ni, susah sket nak update blog huuu…

Tapi alhamdulillah, hari ni leh kongsi sikit.

Orang pempuan ni suke membebel~

Bukannye suka, tapi memang fitrah dia sebab kitorang ni memang banyak cakap.

Lagi-lagi bila ade benda yang kita tak puas hati.

Tol tak?

Haha.. tapi laki pun same je..

Anyway~ Nak membebel pun adela time-time nye.. Ade mase kita dielakkan or dilarang membebel supaya tak merosakkan hubungan.

So, when is ‘membebel’ dilarang?

Continue reading

Japan Quake 2011

Japanese people have been very open on Twitter about their experiences following the quake.  These snippets of what moved them and touched them during these very trying times are heart-warming.  I have attempted a rough translation on some of them so that you can have a read.

Please continue to pray for the people in Japan.

I hope these mini-stories will bring strength and encouragement to my friends and family in Japan by letting them know that, not only does the world sympathize with them, it looks up to them in admiration!  My thoughts are with you.

Continue reading

Muslims=Terrorists???

Assalamu’alaikum n salam sejahtera 🙂

Rasa macam dah lama sangat tak share something, so ingat nak share topik ni.

Syiar Islam.

~~~~~~~

Kalau kita tengok berita or dengar radio le ni, mesti kita dengar Islam ni bahaya. Orang Islam ni suka berjihad, n bila orang Islam berjihad, it’s dangerous sebab nanti ada keganasan n so on.

Macam BBC pernah sebut, “Not all terrorists are muslims, but ALL muslims are terrorsits”.

Hmm, bengang tak bila dengar ayat tu? I don’t know bout y’all, but I know I was pissed. Tapi bila fikir-fikir balik, there must be a reason why they said that, kan?

So sebenarnya, apa syiar Islam yang we, as a muslim, should potray?

Continue reading

-No On Off-

Assalamualaikum warahmatullah.

Kita memohon kepada Allah, semoga setiap nikmat yang diberikan kepada diri kita mendekatkan kita kepada Allah swt.

Kita memohon kepada Allah, semoga Allah menetapkan hati kita untuk terus istiqamah dalam perjuangan.

Kita memohon kepada Allah, semoga Allah memelihara diri kita daripada fitnah dunia dan isinya.

Kita memohon kepada Allah, Semoga Allah cabut perasaan terlalu cintakan dunia dan takutkan mati dalam diri kita,

dan Allah campakkan perasaan takut ke dalam diri musuh-musuh agama Allah swt.

Kita memohon kepada Allah, semoga Allah kabulkan doa kita, walaupun bukan di dunia, harapnya di akhirat yang kekal abadi.


sahabat gerak yang dikasihi, Continue reading