Tag Archive | ghuzwatul fikr

-The new GF- Fun~

Assalamu’alaikum ^_^

Asif sebab entry on GF ni lambat, asyik tertangguh je~

I bet y’all must’ve forgotten ’bout this topic—the agenda~ So, bleh la rujuk sini, or sini, or sini, or sini hehe untuk refresh skit.

So, this time, macam tajuk dia, I’d like to share my thoughts and what I’ve learned on FUN. \(^_^)/

Waa~ the first thing that comes into mind is having fun with close friends and family.

Playing games, going to parties, loads of laughing, forgetting your work, and above all, enjoying life. Right?

But what does having fun got to do with your mind being controlled?

Duh~ If we don’t have fun, then our lives will get boooring~

Typical answer, kan?

So how are we ‘really’ supposed to have fun???

Continue reading

Advertisements

-The new GF- Fashion~

Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah…

Saya bersyukur sebab dapat jgak saya tulis sikit hari ni. Maklumlah, nama pun pelajar, tak sah kalau tak sibuk~

Hari tu saya cerita pasal salah satu dari 3F kan? So, hari ni ingat nak sambung lagi  satu F— fashion.

Cuba kita pkir jap. Macam mana pemakaian or fashion baju-baju sekarang? Okayla, bukan sekarang je, tapi gaya fesyen zaman 70-an, 80-an… Macam mana? What is the first thing that comes into mind?

Tak tahulah orang lain, tapi saya terbayang baju-baju yang tak cukup kain, baju macam sarung nangka, jarang, men’capub’… Hmm… Apa lagi?

Bagi orang bukan  Islam, it’s up to you guys, I mean you’re all allowed to wear anything you like. But, scientifically, Continue reading

-The new GF- 3Fs~

Subhanallah, Maha Suci Allah, Alhamdulillah…

Allah je yang tau betapa tak keruannya hati ni, tapi terpaksa kuatkan n tabahkan hati jugak… I’m scared, but I’m happy, but I’m angry, but I’m sad—so many things in my mind sampai tak tau nak luahkan apa. Sebagai selingan, let’s make du’a for our muslim brothers and sisters who are fighting for Islam. Semoga mereka diberikan kekuatan dan perlindungan untuk terus menegakkan Islam.  Amin ya Rabb al-‘Alamin…

______________________________________________________

Okay, huuu, let’s start… Bismillahirrahmanirrahim…

In my older posts, I said we are the victims… We are the victims of this agenda. But exactly how do they manipulate our minds?

It’s easy—I’ve said it many times, they manipulate our minds by taking away the ‘Islam’ in us. Diorang mereka benda-benda yang boleh melalaikan hidup orang-orang muslim disamping membiarkan the non-muslims dalam kegelapan—tanpa Nur Allah.

They use the 3F and 5S to conquer our minds~

3F? Ape tu???

Hmmm….

Continue reading

-The new GF- the Agenda~

Alhamdulillah, ade jgak masa nak sambung sikit hari ni… Ingatkan takde-maklumlah, sibuk sikit, nak prepare untuk next week’s battle~

So~ Where were we?

Hmm, kalau tak silap, my last question was, “What’s their agenda?”… kan?

Macam mantap je kan—agenda—wow~

But before that, nak recap balik GF ni ape. Senang kata, it’s an istilah yang membawa maksud indoktrinasi pemikiran atau serangan pemikiran atau brain wash yang dilakukan oleh musuh-musuh Islam terhadap orang-orang Islam.

Tindakan ini dirancang secara mantap lagi efisien dan bersistematik so that mind-set orang Islam ni dapat dikuasai dengan menjauhkan the true meaning of Islam, tanpa menyuruh orang-orang Islam keluar dari Islam— murtad.

Agenda diorang senang je, nak jauhkan orang Islam dari fahaman Islam yang sebenar.

Mereka sentiasa berusaha hendak memadamkan cahaya Allah (agama Islam) dengan mulut mereka, sedang Allah tetap menyempurnakan cahayaNya, sekalipun orang-orang kafir tidak suka (akan yang demikian). [61:8]

So apakah Nur (cahaya) Allah tu?

Continue reading

-The new GF- intro…

The new GF…  What? Am I gay?

Nope, nor do I have a new girl friend. hehe…

Some of you might already know what it means, but for some, let me introduce to you the words.

G- Ghuzwatul and F- Fikr.

Maksud dia?

If you ‘google’ it, then you’ll find that it simply means ‘serangan pemikiran’ or ‘mind control’.

So, apa yang best sangat dengan tajuk ni?

Firstly, kenapa kita kena amik tahu ’bout GF ni? —–I’m controlling my own mind~

Continue reading